Vertalen naar Albanees vanuit Nederlands of Engels
Beëdigde vertalingen, Financiële vertalingen, Juridische vertalingen, Medische vertalingen, Technische vertalingen, Vertaalservices

Vertalen naar Albanees vanuit Nederlands of Engels

Albanees wordt over het algemeen in maar liefst 8 landen gesproken. Hoewel deze taal voor Albanië en Kosovo officieel is, wordt het ook gesproken in Macedonië, Griekenland, Italië, Montenegro, Servië en Roemenië. Wereldwijd zijn er ongeveer 7.600.000 mensen die Albanees als moedertaal hebben. Albanezen noemen hun moedertaal ook wel Shqip. Deze Indo-Europese taal is beïnvloed door zuidelijke dialecten. Deze zijn onder te verdelen in 2 dialecten waaronder Gegisch en Toskisch. Tosk wordt in de taal gezien als standaard Albanees en wordt vooral in Zuid-Albanië gesproken.

Dit dialect wordt dan ook het meest gehanteerd in geschreven teksten. Gegisch, of ook wel Gheg genoemd, komt meer voor in het Noord-Albanië zoals Montenegro, Kosovo en Noord-Macedonië. Daarnaast is Albanees sterk verwant aan een taal uit de oudheid. Deze wordt ook wel aangeduid als lllyrisch. Bijzonder aan de Albanese taal is dat het alfabet nog steeds op de Latijnse wijze wordt geschreven. Deze bevat in het totaal 36 letters. Het Grieks-orthodoxe zuiden van Albanië gebruikte vroeger het Griekse alfabet. In 1908 is het moderne alfabet vastgesteld zoals deze vandaag de dag nog steeds gebruikt wordt.

Vertalen naar Albanees vanuit Nederlands of Engels

Professionele vertalingen naar Albanees

Een document, tekst of artikel laat u professioneel naar het Albanees vertalen door een vertaalbureau. Dit kan vanuit de Nederlandse of Engelse taal, maar andersom is ook een mogelijkheid. Zo bent u altijd verzekerd van een correcte Albanese vertaling inclusief de juiste spelling, grammatica en zinsbouw. Onze vertalingen worden verzorgd door professionele vertalers en native speakers. De oorspronkelijke taal wordt dan ook tot in perfectie beheerst. Dit staat garant voor een accurate vertaling vanuit het Nederland of Engels naar het Albanees en vice versa.

Plaats een reactie